Als gerespecteerd orthopedist kwam ik op een dag in een stal om een mankend paard te onderzoeken. Tegelijk vertelde de eigenaar (een fokker) mij over een merrie in de stal dat reeds 6 jaar op rij onvruchtbaar was en dus seizoenen lang “leeg” bleef.

Het is mijn specialiteit niet maar mijn inziens is dat altijd te wijten aan baarmoederontsteking. Ik ga de fokker een specifiek antibiotica die hij 10 dagen moest geven, en beveelde de eigenaar aan om de merrie bij volgende bronst te laten insimineren en alle andere behandelingen te verbieden.

De merrie was na 6 jaar onderbreking prompt drachtig en droeg haar veulen tot de succesvolle geboorte.

De uitzinnige fokker gaf het paard mijn achternaam, maar vergat mij dat te melden.

Jaren later kwam het paard uit op competitie en vroeg mijn vroeg bij nazicht van uitslagen verwonderd hoe het kwam dat een paard mijn naam droeg. Verwonderd moest ik uit op onderzoek en kwam via de nieuwe eigenaars tot een volledig verhaal…